Thaise Yoga Massage klachtgericht

Tijdens een Thaise klachtgerichte yogamassage gaan we aan de slag met de specifieke lichamelijke klacht waar je last van hebt. Deze behandeling heeft een meer gerichte focus op het gebied dat om aandacht vraagt en wordt behandeld met strekkingen om op te warmen, maar voornamelijk door acupressuur. De behandeling vindt plaats op een zachte mat op de grond en gaat over de kleding heen. Met mijn vingers, ellebogen of soms zelf voeten of knieën voer ik in kleine stapjes druk op op de punten die geblokkeerd zijn en die de klacht lijken te veroorzaken. Ik kijk daarbij wel verder dan alleen de lichamelijke klacht. Vaak speelt er meer in het leven dan alleen een pijnlijke schouder of onderrug. Vanuit het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Medicijnleer maken we een behandelplan met oefeningen voor thuis (zowel lichamelijk als geestelijk) die bijdragen aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij een aantal zorgverzekeraars worden klachtgerichte behandelingen voorgoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Lees er meer over op de tarieven pagina. 

Fotoshoot-MoniekvanSelmFotografie-29.JPG

Heb je ook wel last van lichamelijke klachten zoals frozen shoulder, lage rugklachten, pijnlijke schouders of rug, nekklachten, of pijnlijke voeten, maar ook klachten als benauwdheid, piekeren of stress? Dan is deze behandeling wellicht wat voor jou. Mensen die deze massage boeken geven aan dat ze na een eerste behandeling al verlichting voelen, maar in de eerste twee dagen na de behandeling soms ook wat spierpijn, waarna er nog meer verlichting komt. Dat is niet ongebruikelijk. 

Wat kun je verwachten?

 

Een Thaise klachtgerichte yogamassage vraagt om een uitgebreide intake en is het meest effectief in een behandelreeks. Voorafgaand aan de behandeling ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst per e-mail. Voor het opstellen van een goede behandeling en behandelplan vraag ik informatie om een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen. Tijdens een behandeltraject stuur ik soms ook aanvullende vragenlijsten. De eerste behandeling bestaat altijd voor een groot deel uit het doornemen van de antwoorden uit de vragenlijst (de intake) onder het genot van een kop thee. Maar er is ook genoeg ruimte voor de behandeling zelf, waarbij ik vanuit de behandeling ook fysieke feedback krijg. In een klachtgerichte behandeling maak ik gebruik van de mat in rug-, zij-ligging of buikligging of in een zithouding, maar maken bewegen, mediteren, begeleide bodyscans of andere ontspanningsvormen maken ook onderdeel uit van het palet van mogelijkheden. Met een behandelplan zetten we een koers uit. Ik stel je voorafgaand aan de behandeling voor wat ik van plan bent en je kunt altijd kiezen om te wijzigen.  

 

Tijdens en na de behandeling bespreken we de effecten van de behandeling en geef ik op basis van wat ik heb waargenomen tips voor thuis mee: oefeningen/yoga, meditatie, voedingstips. 

Ik geef een zo goed mogelijke inschatting van de benodigde behandelingen en frequentie. We plannen een reeks waarbij we samen de voortgang en verbetering in de gaten houden. Ben je ook nog onder behandeling bij andere therapeuten? Dan stemmen we duur en frequentie daarop af. Soms komen we tijdens de massage iets tegen dat we allebei niet verwachten. Een pijnlijke plek of een gewricht of een specifiek thema of een emotie komt in beeld. Het kan gebeuren dat de massage daardoor iets uitloopt (tot 15 minuten).

 

Acute lichamelijke klachten zijn vaak met 3 tot 5 behandelingen met een tussenpauze van een week of twee weken zo goed als verdwenen. Chronische klachten vragen vaak wat meer aandacht omdat we dan ook werken aan het doorbreken van gewoontes en patronen die de klacht veroorzaken. 

Extra informatie

 

  • De massage wordt gegeven over de kleding heen, dus draag makkelijk zittende kleding zoals een t-shirt (met lange mouwen), een jogging of yogabroek of iets vergelijkbaars. Je kunt je ook ter plekke omkleden. 

 

  • Een klachtgerichte Thaise yogamassage kun je boeken voor 60, 90 en 120 minuten. Met een behandeling van 60 minuten is de klacht verlicht en voel je je meer ontspannen. Een behandeling van 90 of 120 minuten heeft meer ruimte voor algehele ontspanning naast de specifieke klacht of een gezamenlijke meditatie.

Ben je klaar voor om je klacht aan te pakken? Plan dan gemakkelijk in de online agenda de massage van jouw voorkeur:

Thaise Massage klachtgericht 60 minuten

Thaise Massage klachtgericht 90 minuten

Thaise Massage klachtgericht 120 minuten

Wil je maximaal resultaat van een klachtgerichte massage? Plan dan niet te veel afspraken (direct) na de massage en drink voldoende water. Probeer op de dag van de massage koffie en alcohol te vermijden en investeer in de oefeningen en de tips die ik je meegeef tussen de behandelingen bij een behandelreeks.