top of page

Massagetherapie

Eindelijk van die pijn af!


Heb je last van lichamelijke klachten zoals frozen shoulder, lage rugklachten, pijnlijke schouders of rug, nekklachten, of pijnlijke voeten, maar ook klachten als benauwdheid, piekeren of stress? Blijf er niet te lang mee lopen! 


Die klachten kunnen we namelijk heel goed aanpakken met Thaise Massagetherapie.  Vaak speelt er  bij aanhoudende fysieke klachten meer in het leven. Vanuit een integrale blik help ik jou met het onderzoeken van het gebied dat om aandacht vraagt en waar de klacht tot uiting komt.  


Acute lichamelijke klachten zijn vaak met 3 tot 5 afspraken met een tussenpauze van één of of twee weken zo goed als verdwenen. Chronische klachten vragen vaak wat meer aandacht. Ik help je met het inzichtelijk maken van gewoontes en patronen die de klacht veroorzaken. Je kunt ook zelf oefenen met het doorbreken van patronen met de  oefeningen die ik je voor thuis meegeef. 


Zo kan jij uiteindelijk de innerlijke rust en ruimte ervaren waar je naar op zoek bent.

Massagetherapie ontspannen rek van de borstkas | OMNAMO | Arnhem
Massagetherapie schouder stretch   | OMNAMO | Arnhem
Massagetherapie buikmassage  | OMNAMO | Arnhem

Als je al langer met pijnklachten loopt, dan is het echt nodig om deze goed aan te pakken. Hoe langer je er mee blijft zitten, des te erger het wordt. Met Thaise Massagetherapie doen we niet aan  symptoombestrijding, maar gaan we de klacht benaderen vanuit de oorzaak


We gebruiken niet alleen aanraking, maar ook oefeningen om vanuit het lichaam nieuwe inzichten op te doen. De massage vindt plaats op een zachte mat op de grond of op de massagestoel. Ik gebruik bij de Thaise Massagetherapie geen olie en werk over de kleding heen. Je hoeft je dus niet letterlijk bloot te geven, maar kunt gewoon je comfortabele kleding aanhouden.  


Afhankelijk van jouw klacht onderzoek ik met mijn vingers, handpalmen, ellebogen of soms zelf voeten of knieën eventuele blokkades in het lichaam en moedig deze aan om los te laten. Ik begeleid je bij het ademhalen wanneer de druk wat intensiever wordt. Het lichaam is geprogrammeerd om pijn te vermijden. Wanneer het lichaam rustig blijft ademen en de druk wordt rustig opgevoerd dan kan het lichaam de beschermingsreflex loslaten. 


Zo herinnert het lichaam zich weer dat het de spanning niet meer nodig is en dat de energie, die gepaard ging met het vasthouden ergens anders in het lichaam gebruik mag worden. En wanneer de pijnprikkels verdwijnen kan jouw geest ook weer ontspannen! 

Massagetherapie gezichtsmassage kaak | OMNAMO | Arnhem

Wat kun je verwachten?


De Thaise Massagetherapie afspraak starten we met een uitgebreide intake op basis van een vragenlijst die je thuis op je gemak kunt invullen. Met een plan van aanpak zetten we een koers uit om jouw klacht(en) zo goed mogelijk aan te pakken.  

Tijdens de eerste afspraak is genoeg ruimte voor de werk op de mat zelf. Bewegen, mediteren, begeleide bodyscans of andere ontspanningsvormen zijn integraal onderdeel van de sessie. 


Tijdens en na de sessie bespreken we de effecten van de behandeling en geef ik op basis van wat ik heb waargenomen tips voor thuis mee: oefeningen/yoga, meditatie, voedingstips en algemene coaching. 


Het komt niet vaak voor dat één afspraak volstaat bij klachten waar je al langer last van hebt. Ik geef een advies voor het aantal benodigde afspraken en frequentie. Ben je ook nog onder behandeling bij andere specialisten of therapeuten? Dan stemmen we duur en frequentie daarop af. 


Soms komen we tijdens de massage iets tegen dat we allebei niet verwachten. Een pijnlijke plek of een gewricht of een specifiek thema of een emotie komt in beeld. Het kan gebeuren dat de massage daardoor iets uitloopt. Er is tijd genoeg om de afspraak rustig af te ronden.

Extra informatie


  • Massagetherapie wordt gegeven over de kleding heen. Ik adviseer je om makkelijk zittende kleding zoals een t-shirt (met lange mouwen), een jogging of yogabroek of iets vergelijkbaars aan te trekken. Je kunt je ook ter plekke omkleden.

  • Een Masssagetherapie afspraak kun je makkelijk online inplannen voor 60, 90 of 120 minuten. Je vindt deze onder "Therapeutisch Lichaamswerk".


Wil je maximaal resultaat van een massagetherapie sessie? 

  • Plan  niet te veel afspraken (direct) na de massage en drink voldoende water. 

  • Probeer op de dag van de massage koffie en alcohol te vermijden 

  • Investeer in de oefeningen en de tips die ik je meegeef tussen de behandelingen bij een behandelreeks.

bottom of page