top of page

Massagetherapie

Heb je last van lichamelijke klachten zoals frozen shoulder, lage rugklachten, pijnlijke schouders of rug, nekklachten, of pijnlijke voeten, maar ook klachten als benauwdheid, piekeren of stress? Dan is Massagetherapie wellicht wat voor jou. 


Bij Massagetherapie gaan we aan de slag met de specifieke lichamelijke klacht waar je last van hebt. Deze vorm is gericht op het gebied dat om aandacht vraagt en waar de klacht tot uiting komt. Naast strekkingen om op te warmen pas ik een combinatie toe van Thaise acupressuur, Osteothai en/of zachte aanraking om het bindweefsel te laten ontspannen en verlichting te geven. Ik kijk daarbij verder dan alleen de lichamelijke klacht. Vaak speelt er meer in het leven dan alleen een pijnlijke schouder of onderrug. We onderzoeken eet- en beweegpatronen en andere zaken die een effect hebben op je welzijn.


Acute lichamelijke klachten zijn vaak met 3 tot 5 behandelingen met een tussenpauze van een week of twee weken zo goed als verdwenen. Chronische klachten vragen vaak wat meer aandacht omdat we dan ook werken aan het doorbreken van gewoontes en patronen die de klacht veroorzaken.


Mensen die deze massage boeken geven aan dat ze na een eerste behandeling al heel veel verlichting voelen. Soms komt er ook wat spierpijn, maar als die is weggetrokken ervaren zij nog meer ontspanning en ruimte. Dat is niet ongebruikelijk en vermindert naarmate het traject vordert vanzelf.

Massagetherapie

Deze massage vindt plaats op een zachte mat op de grond en gaat over de kleding heen. Met mijn vingers, handpalmen, ellebogen of soms zelf voeten of knieën voer ik in kleine stapjes druk op op de punten die geblokkeerd zijn en die de klacht lijken te veroorzaken. Vanuit het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Medicijnleer maken we een behandelplan met oefeningen voor thuis (zowel lichamelijk als geestelijk) die bijdragen aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. 


Bij een aantal zorgverzekeraars wordt massagetherapie vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Lees er meer over op de tarieven pagina.

Wat kun je verwachten?


Een Thaise klachtgerichte yogamassage vraagt om een uitgebreide intake en is het meest effectief in een behandelreeks. Voorafgaand aan de eerste afspraak ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst per e-mail. Voor het opstellen van een goed plan van aanpak vraag ik informatie om een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen. Tijdens een traject wat langer duurt stuur ik soms ook aanvullende vragenlijsten. 


De eerste afspraak bestaat  voor een groot deel uit het doornemen van de antwoorden uit de vragenlijst (de intake). Maar er is ook genoeg ruimte voor de werk op de mat zelf, waarbij ik fysieke feedback krijg. Bij Massagetherapie maak ik gebruik van een comfortabele mat op de grond en werk ik in rug-, zij-ligging of buikligging of in een zithouding. Bewegen, mediteren, begeleide bodyscans of andere ontspanningsvormen maken ook onderdeel uit van het palet van mogelijkheden. Met een plan van aanpak zetten we een koers uit. Ik stel je voorafgaand aan de sessie voor wat ik van plan bent en je kunt altijd kiezen om te wijzigen of een voorkeur aan te geven.


Tijdens en na de sessie bespreken we de effecten van de behandeling en geef ik op basis van wat ik heb waargenomen tips voor thuis mee: oefeningen/yoga, meditatie, voedingstips. 


Ik geef een zo goed mogelijke inschatting van het aantal benodigde afspraken en frequentie. Indien gewenst plannen we een reeks waarbij we samen de voortgang en verbetering in de gaten houden. Ben je ook nog onder behandeling bij andere therapeuten? Dan stemmen we duur en frequentie daarop af. Soms komen we tijdens de massage iets tegen dat we allebei niet verwachten. Een pijnlijke plek of een gewricht of een specifiek thema of een emotie komt in beeld. Het kan gebeuren dat de massage daardoor iets uitloopt. Er is tijd genoeg om de afspraak rustig af te ronden.

Extra informatie


  • De massage wordt gegeven over de kleding heen, dus draag makkelijk zittende kleding zoals een t-shirt (met lange mouwen), een jogging of yogabroek of iets vergelijkbaars. Je kunt je ook ter plekke omkleden.

  • Een klachtgerichte Thaise yogamassage kun je boeken voor 60, 90 en 120 minuten. Met een behandeling van 60 minuten is de klacht verlicht en voel je je meer ontspannen. Een behandeling van 90 of 120 minuten heeft meer ruimte voor meerdere klachten en/of algehele ontspanning.


Wil je maximaal resultaat van een klachtgerichte massage? 

Plan dan niet te veel afspraken (direct) na de massage en drink voldoende water. Probeer op de dag van de massage koffie en alcohol te vermijden en investeer in de oefeningen en de tips die ik je meegeef tussen de behandelingen bij een behandelreeks.

bottom of page