top of page

Samen Bewegend Mediteren

Rust in je lijf, rust in je hoofd.


Misschien heb je het wel eens overwogen, mediteren. En misschien heb je het ook wel eens geprobeerd. Maar verplicht een kwartier, half uur of uur stilzitten, dat past niet helemaal bij je. 


Zodra je stil zit voel je de onrust in je lijf en komen de gedachten op. Doe ik het wel goed,  dit is niks voor mij. Of misschien wel je boodschappenlijstjes en to do's die je nog te doen hebt. Je aandacht vliegt alle kanten op. 


Als je net als ik moeite hebt om zo maar stil te gaan zitten, dan is bewegend mediteren wellicht wat voor je! Een andere manier van het trainen van je aandacht en focus helpt om de gedachtenstroom te kalmeren en te ontspannen. En zo ontspan jij ook. 


Groep in kleermakerszit mediterend
Vooroverbuigende houding meditatie
Meditatie staand

Wil jij ook eens ervaren dat rust in je hoofd creëren ook op een andere manier kan? Kom dan de eerste donderdag van de maand naar de praktijk om samen bewegend mediteren te oefenen. In een kleine groep doorlopen we de verschillende stadia om de aandacht te trainen en de geest te kalmeren. 


Meditatie heeft mij enorm geholpen om mijn aandacht te trainen, de focus te hebben op wat er in mij leeft en te leven in mijn ruime aard. En samen in een kleine groep mediteren en ervaringen delen versterkt dat effect. Doe je mee? In iets meer dan een uur brengen we lichaam en geest tot rust. Ik nodig je uit om mee te bewegen en geef kleine aanwijzingen die je verder helpen in het proces naar ontspanning. 


Een belangrijke inspiratiebron voor deze vorm van mediteren is het boek "Zitten in Zijn" van Hans Knibbe. Daarnaast zijn er ook elementen uit de yoga en de Traditionele Thaise Massage die me geïnspireerd hebben om deze meditatie te maken. 

Wat kun je verwachten?


Hoe ziet dat er uit, bewegend mediteren? We bouwen de meditatie op in een aantal stappen:

  • het richten van de aandacht

  • bewustworden van sensaties

  • neerwaartse energiestroom visualiseren

  • krachtig bewegen

  • openen zonder grenzen

  • gewoon zitten


Het grootste gedeelte van de meditatie is dus staand. We sluiten zittend af. Om mee te doen heb je geen meditatie-ervaring nodig. Heb je moeite met lang staan of bewegen, dan zijn er alternatieven in de praktijk om je te ondersteunen. En bovenal, trek gemakkelijk zittende kleding aan. 

Extra informatie


Samen Bewegend Mediteren doen we in de praktijk van OMNAMO, Burgemeester Weertsstraat 40 in Arnhem.

  • 19:15 uur: inloop

  • 19:30 uur: start  

  • 20:45 uur: afronden van de meditatie en thee

  • 21:00 uur: einde 

In de praktijk zijn meditatiekussens, krukjes en dekentjes voorhanden. Heb je zelf je eigen deken van je voorkeur? Neem deze gewoon mee. 


Tip: je kunt deze vorm van meditatie ook zelf thuis oefenen met de gratis mini-cursus "Weer in contact met je Lijf". 

Lachend gezicht en interactie na meditatie
bottom of page