top of page
  • Foto van schrijverDennis

Shake it loose!
Loslaten is het "thema" van het herfstseizoen vanuit de Traditionele Chinese Medicijnleer. Ik word zelf geïnspireerd door de bladeren die vallen, in al die mooie herfstkleuren. Of door de regen die onophoudelijk valt. Waar kan ik afscheid van nemen? Wat heb ik dit jaar met me meegedragen dat mij nu niet meer voedt maar me belast?


Ook al ben ik Thais masseur, toch is niets menselijk mij vreemd. Wat ik ben ook vaak bezig in mijn hoofd. Dat merk ik meestal als ik wil gaan mediteren, of wanneer ik mijn yogapractice doe. Boodschappenlijstjes, to do's, herinneringen, van alles komt er langs. Ik zie het ook regelmatig bij cliënten bij mij op de mat als zij eenmaal de tijd hebben gevonden om even aan de dagelijks hectiek te ontsnappen.


Als je druk in je hoofd bent, dan is het soms lastig om je helemaal over te geven aan een massage. Soms volstaat een aantal keer diep ademhalen, of een voetenmassage om te helpen ontspannen. Met een Dynamische Thaise massage echter, is het lichaam continu in beweging en is het moeilijk voor het hoofd om als controlepost alles in de gaten te blijven houden. Een ander tactiek, maar in veel gevallen erg effectief.


Ik had het plezier om onlangs een verdiepingscursus Dynamic Thai te mogen volgen met Thierry Bienfaisant, een autoriteit op dit gebied. Tijdens deze 3-daagse kwam ik er achter dat ik zelf eigenlijk ook nog veel spanning vasthield. Het voordeel van dit soort cursussen is dat je niet alleen leert door zelf te doen, maar ook door te ervaren. En dat smaakte - eerlijk gezegd - naar meer.


Sindsdien integreer ik steeds vaker stukjes “dynamic” in mijn Thaise massages, vooral wanneer mensen veel stress of spanning in het lijf ervaren. Dat doe ik om de geest uit te nodigen om los te laten, en daarmee spieren de ruimte te geven om echt te ontspannen.


Ook eens proberen hoe dat is? Kom dan eens bij me op de mat en boek een Thaise massage (op maat samengesteld)!


 

Tips:

# Thierry Bienfaisant geeft van 8 t/m 10 november een bijzondere 3 daagse cursus Osteothai voor nek en ruggegraat. Zie facebook!

# De herfst is volgens de Traditionele Chinese Medicijnleer gekoppeld aan het element Metaal. Typische metaalvoeding is scherp, pittig en is vaak wit van kleur. Denk aan ui, knoflook, (rode) peper, radijs, maar ook bloemkool. In deze tijd eet ik graag bloemkoolcurry. Op de site van de Hippe Vegetarier vond ik een leuk recept dat ik graag deel!

# Jezelf eens helemaal lekker losschudden? Zet je boxen hard en ga helemaal los op dit geweldige nummer van Lefties Soul Connection:


97 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page