IMG_0240_edited.jpg

Hallo

Leuk kennis te maken!

Mijn naam is Dennis Ketel, 44 jaar oud en ik woon samen met mijn man in Arnhem.

Als natuurgeneeskundig therapeut leg ik contact vanuit het hart en verbind me graag met de wereld om me heen. In mijn werk zijn zowel de Oosterse als Westerse tradities gecombineerd. Ik lever complementaire zorg gebaseerd op de Traditionele Thaise Massage en de 5-elementenleer uit de Traditionele Chinese Medicijnleer.

Officiële gegevens

Kamer van Koophandel: 72802081

BTW ID: NL001719228B73

Aangesloten bij beroepsvereniging CAT-vergoedbaar: 56542021-06-04

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

Aangesloten bij de Thai Healing Alliance International

Mijn praktijk is gevestigd op:

Burgemeester Weertsstraat 40

6814 HR Arnhem

(alleen op afspraak)

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn achtergrond

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Thaise Yogamassage tijdens een vakantie in Thailand. Nog voordat de masseuse me had aangeraakt had ze het al gezien. "You do much computerwork", zei ze. Ik hoefde eigenlijk niets uit te leggen, ze wist alle gespannen en pijnlijke plekken op te sporen en te behandelen. Ik liep als op een wolk de massagesalon uit. Vanaf dat moment heeft deze manier van masseren me gefascineerd. Terug in Nederland kreeg ik niet die diepe ontspanning na een massage, zoals ik die in Thailand had ervaren. 

 

Ondertussen was ik meer geïnspireerd geraakt door de wijsheid uit het oosten die in het westen werd toegepast. Daar vond ik een bepaalde schoonheid in. Zijnsoriëntatie, yoga en meditatie hielpen mij bij het vinden van mijn eigen pad na diverse banen in verschillende bedrijfssectoren. Op dat pad kwam ik in aanraking met een introductiedag Thaise Yoga Massage. Ik vond het mooi om enkele technieken te leren op zo'n dag, maar voelde me nog er ongemakkelijk in het aanraken van andere, mij onbekende mensen. 

 

Toch groeide de behoefte naar dat contact en heb ik besloten om de driejarige opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut te volgen bij opleidingsinstituut Thai Dee in Nieuwegein. In 2020 heb ik mijn diploma behaald. Mijn onderzoeksopdracht ging over de mogelijke effectiviteit van Thaise Massage bij klachten die voortkomen uit ontwikkelingstrauma. Een onderwerp dat erg me aanspreekt vanuit eigen ervaringen.

De Traditionele Thaise Massage biedt een mooie combinatie van inzichten die kunnen worden in gezet voor de ontspanning van lichaam en geest en het verhelpen van klachten. Het mindful behandelen van klachten brengt ook mij ontspanning en plezier. Het is zowel een workout als een ontdekkingsreis naar het menselijk lichaam, en naar de mens in het geheel. 

 

In 2021 besloot ik me te verdiepen in de algemene Medische Basiskennis om een goede verbinding te maken tussen de oosterse tradities en de westerse geneeskunde. Na het behalen van mijn diploma bij Con Amore richt ik me steeds meer op het leveren van complementaire zorg. ​

Opleidingen en cursussen

Osteothai Touch

Thierry Bienfaisant, Loenen

2021 

Medische Basiskennis - HBO/PLATO

Con Amore, Amsterdam

2021 

Natuurgeneeskundig therapeut / Thaise Massagetherapeut - HBO 

Thai Dee, Nieuwegein

2020 

Advanced Dynamic Massage & Osteopathy

Thierry Bienfaisant, Westervoort 

2019

Cursus Stoelmassage 

Thai Dee, Nieuwegein

2019

Preventief Masseur Thaise Massage - MBO

Thai Dee, Nieuwegein

2018

Team Act®or Human Being Management

MyHBM, Den Haag

2017

Individueel Act®or Human Being Management

MyHBM, Den Haag

2016

International Tourism Management & Consultancy - HBO

NHTV, Breda 

2001

Over OMNAMO

In de traditionele Thaise massage is het gebruikelijk om met een openingsmantra respect te tonen voor de wijsheid van de vele jaren waarin deze massagetechnieken zijn ontwikkeld, in het bijzonder door dokter Shivago. Ik ben opgeleid in de traditie van het noorden van Thailand, de regio rond Chiang Mai waar de mantra "Om Namo Shivago Silasa Ahang..." gebruikelijk is. 

 

De eerste twee woorden van deze mantra inspireerden me toen ik mijn praktijk een naam wilde geven.  

 

  • OM: vanuit het Sanskriet is Om (ook wel geschreven als Ohm of Aum) de lettergreep van heilige en kosmische waarde die het de hele universum, alle energie en bewustzijn in zich draagt.

  • NAMO: namo in het Sanskriet betekent buigen of buigen naar in de eervolle zin van het woord. Een groet als een teken van spirituele overgave.

 

Deze openingswoorden vind je niet alleen in terug in de wai krhu gewijd aan dokter Shivago, ook worden ze gebruik in mantra's om Hindu goden als Shiva of Krishna te eren.

Hieronder vind je de volledige tekst van de openingsmantra. Meer lezen over deze openingsmantra ofwel wai khru?

Bob Haddad schreef er een mooi en duidelijk artikel over op de site van de Thai Healing Alliance.

Om Namo Shivago Silasa Ahang

Karuniko Sapasatanang Osata Tipa Mantang
Papaso Suriya Jantang Gomalapato Paka Sesi
Wantami Bantito Sumetaso
Aroha Sumana Homi (3x)

Piyo Tewa Manussanang Piyo Proma Namutamo
Piyo Nakha Supananang
Pininsiang Nama Mihang Namo Puttaya
Navon Navien Nasatit Nasatien

 

Ehi Mama Navien Nawe
Napai Tangvien Navien Mahaku
Ehi Mama Piyong Mama Namo Puttaya (1x)

Na-a Na-wa Roh-kha Payati Vinasanti (3x)