Corona Protocol

Bij contactberoepen is het onvermijdelijk dat behandelaar en cliënt elkaar aanraken tijdens een behandeling. Toch kunnen we zowel als behandelaar als cliënt voorbereidingen treffen om risico's te minimaliseren. Mijn belangenvereniging BMS heeft vanuit de richtlijnen van het RIVM een duidelijk en helder protocol opgesteld en daar zal ik mij aan houden. Als je bij mij een afspraak inboekt vraag ik je om de volgende zaken in acht te nemen, voor je eigen en ook mijn gezondheid. Hiermee hoop ik je toch een ontspannende ervaring te kunnen bieden. Heb je vragen over het protocol of de werkwijze, of twijfel je over je gezondheid? Neem dan contact met me op! Twee dagen voorafgaand aan de behandeling stuur ik je een vragenlijst. 

EXTRA HYGIËNE MAATREGELEN

In mijn praktijk hou ik al een hoge hygiëne standaard aan. Naast de gebruikelijk richtlijnen en hygiënemaatregelen neem ik ook de volgende extra maatregelen: 

 • Ik gebruik extra handdoeken voor kussens die ik ter aanvulling en ondersteuning nodig heb. Ik zorg voor extra bescherming van de massagemat en vervang deze dagelijks. Doeken en handdoeken worden altijd op minimaal 60ºC gewassen;  

 • Na elke behandeling desinfecteer ik de contactvlakken. Aan het einde van de dag, zoals gebruikelijk, wordt de praktijkruimte elke dag na grondig gereinigd. Hierbij worden alle contactvlakken nog eens extra gedesinfecteerd;

 • Deze desinfecterende middelen zijn altijd aanwezig;

 • We willen het toiletbezoek zo veel mogelijk beperken bij Avanturijn. Is er sprake van hoge nood, neem dan de richtlijnen voor het gebruik van het toilet in acht. 

 • Met deze extra hygiëne maatregelen beperken we het risico van overdracht tot een minimum. Bij het boeken van een afspraak aanvaarden we beiden het risico, mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch sprake zijn van een besmetting.

IN DE PRAKTIJK​

De praktijklocatie bij Avanturijn wordt door meerdere gebruikers gebruikt. Op mijn openingsdagen (woensdag en zaterdag)  zijn er over het algemeen weinig mensen (zowel behandelaars als cliënten) aanwezig. 

 • Bij binnenkomst zorg ik dat je in de wachtruimte genoeg fysieke afstand kan bewaren. Ook zorg ik dat je genoeg ruimte hebt in de routes naar de praktijkruimte toe. Een mondkapje is niet verplicht, maar je mag deze altijd opzetten als je dat prettig vindt; 

 • Probeer contact met objecten zo veel mogelijk te beperken, en was eerst je handen volgens het protocol; 

 • We beperken zoveel mogelijk het fysieke contact dat niet direct aan de behandeling is gerelateerd; 

 • We begroeten elkaar zonder elkaar aan te raken, met een Thaise Wai groet;

 • Je mag zelf je jas of eventuele andere items aan de kapstok ophangen;

 • Zorg dat je je gemakkelijk zittende kleding al aan hebt. In deze periode voorzie ik niet zoals gebruikelijk in een fishermans pants;

 • Na de behandeling nemen we weer afscheid met een Thaise Wai;

 • Betalingen kunnen alleen per Tikkie, betaalverzoek of op factuur. Ik neem geen contanten aan; 

 • Ik zorg ervoor dat je onderweg naar buiten zo weinig mogelijk objecten hoeft aan te raken. Maak - als het niet echt nodig is - geen gebruik van het toilet. 

GEZONDHEID

Kom niet naar de praktijk en verzet* je afspraak als: 

 • je last van verkoudheids- of griepachtige klachten in brede zin hebt (bijv: loopneus, keelpijn, niezen, hoesten, koorts van 38 graden of hoger).  Val je onder een zogeheten risicogroep, overleg dan van tevoren met me of het verstandig is de behandeling door te laten gaan. Als ik zelf klachten heb, dan zal ik de afspraak verzetten; 

 • je in de 14 dagen voorafgaand aan de behandeling in aanraking bent geweest met iemand bij wie een COVID-19 besmetting is vastgesteld;

 • er bij jezelf een COVID-19 besmetting is vastgesteld en je nog geen 14 dagen klachtenvrij bent geweest;

 • je recentelijk bent gevaccineerd. Een massage binnen 5 dagen na vaccinatie wordt afgeraden.  

Mocht ik bij de start van de behandeling toch twijfelen aan je gesteldheid, dan kan ik besluiten om de behandeling niet door te laten gaan. Blijkt het dat er toch sprake was van een COVID-19 besmetting, dan vraag ik je om me dat zo spoedig mogelijk te melden. Ik kan dan de andere gebruikers van mijn praktijklocatie die op dat moment aanwezig waren er van op de hoogte stellen.

*Aan het verzetten van de afspraak zitten geen kosten verbonden bij genoemde klachten. Laat het wel tijdig (op de ochtend van de afspraak) weten. 

CONTACT

Voor vragen over Thaise Yogamassage, het maken of annuleren van een afspraak, neem gerust contact met me op via de onderstaande gegevens, of gebruik het contactformulier.

+31 6 4539 6052

Je gegevens zijn verzonden!